Bagels & Beans verkoopt koffie met lichttherapie

AMSTERDAM –  Voor wie tijdens het shoppen wat extra energie wil opdoen, kan bij koffieketen Bagels & Beans wat meer verwachten dan een dosis cafeïne. De keten schenkt tijdens de donkere wintermaanden naast koffie ook een kwartiertje gratis lichttherapie.

Het licht is afkomstig van de Luminette, een speciale lichttherapiebril die de klanten van Bagels & Beans net dat beetje extra energie moet geven. Tijdens de wintermaanden kunnen klanten naast een kopje koffie zo weer een flinke dosis licht opdoen. De keten werkt hiervoor samen samen met lichttherapiespecialist Goodlite, de Nederlandse distributeur van de lichtgevende bril.

“In landen als Noorwegen en Zweden is het al heel normaal dat lichttherapie wordt aangeboden in openbare gelegenheden om een tekort aan daglicht in de donkere wintermaanden aan te vullen,” vertelt mede-oprichter van Bagels & Beans Ronald Bakker. “Afgelopen januari en februari hebben we in een pilotproject geconstateerd dat lichttherapie door onze klanten zeer wordt gewaardeerd. We zijn zeer verheugd dat we in al onze vestigingen deze persoonlijke service opnieuw kunnen bieden. Blije, opgewekte en energieke mensen, dat is ons doel!“

Bij lichttherapie wordt de aanmaak van het slaaphormoon direct gestopt en wordt de aanmaak van lichaamsstoffen die je juist overdag nodig hebt om goed te kunnen functioneren gestimuleerd.

“Je hoeft echt geen zware winterdepressie te hebben om te profiteren van lichttherapie”, zegt René van Klaveren van Goodlite.nl. “De lichttherapie bij Bagels & Beans is niet bedoeld als vervanging van een medische behandeling, maar is vooral bedoeld als een prettige ’verlichting’ van de winterdip en als bron van extra energie.”

 

 

Bron: telegraaf.nl