Binnen de was drogen is ongezond

 

 

Binnen natte kleren ophangen om het te laten drogen, is slecht voor onze gezondheid. Vooral mensen die astma of hooikoorts hebben lopen gevaar.

 

Een wasje zorgt al snel voor twee liter vocht in huis. En dat is gevaarlijker dan je denkt. In een kwart van de huishoudens die binnen de was droogt, werden huisstofmijten aangetroffen die longinfecties kunnen veroorzaken bij mensen met een verzwakt afweersysteem.

Dat blijkt uit onderzoek van Mackintosh School of Architecture.

 

Pas op

Ook bleek er een duidelijk verband te zijn tussen de was drogen en het ontstaan van schimmels. In 25 procent van de onderzochte huishoudens werden schimmels aangetroffen die longinfecties kunnen veroorzaken bij mensen met een verzwakt afweersysteem.

Als je binnen de was wil drogen dan is het beste om dat in een aparte ruimte te doen die verwarmd en geventileerd wordt.

 

Tips

Buiten drogen is niet alleen een stuk gezonder. Het is ook beter voor de was. Wasgoed dat je buiten te drogen hangt, ruikt in het algemeen frisser dan wasgoed uit de droogtrommel. Bovendien zorgt de wind ervoor dat kreuken weinig kans krijgen. Kortom, je hoeft minder te strijken.

Andere handige wastips: