Contact

Over ons 

Bioweer.nl is ontstaan vanuit een particulier initiatief. Een van de aanleidingen was de relatie reuma en het weer waarbij vaak werd geklaagd over pijn verergering van reumaklachten bij kou en vochtige omstandigheden. Veel is er gezocht over deze relatie maar er is maar weinig te vinden m.b.t. onderzoek daaromtrent.

Al vele jaren is de wetenschap zich bewust van de positieve en negatieve gevolgen van bepaalde weergebeurtenissen op het welzijn van de mens geweest. Het weer kan pijn verhogen, medische kwalen teweegbrengen of intensifiëren, of stemming en gedrag beïnvloeden. Met wel 50% van de bevolking uit elk willekeurig land lijdend aan weergevoeligheid, wordt het nu tijd om het publiek van nuttige bio weervoorspellingen te voorzien, die groepen of individuen toestaan om hun dagelijks leven te plannen en controle over hun welzijn te nemen/houden.

Aangezien een dergelijke uitgebreide bioweervoorspelling voor Nederland dus nog niet bestond (vaak houdt een voorspelling op met een hooikoortsverwachting en/of een UV- index) is Bioweer.nl in het leven geroepen. Bioweer.nl werkte hierbij samen met GlobalBioweather.com, een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het verstrekken van weersvoorspellingen gerelateerd aan het welzijn van mensen. Inmiddels is Bioweer.nl zelfstandig verder gegaan.

De vooruitzichten die op Bioweer.nl worden vermeld kunnen mensen in Nederland, Belgie en Luxemburg met een onderliggende ziekte de noodzakelijke waarschuwing geven om verdere schade aan hun gezondheid te verhinderen.

Onze vooruitzichten zijn een gratis service die op de huidige medische en biometeorologie kennis wordt gebaseerd, maar de vooruitzichten mogen niet worden beschouwd als medische raad. Daarvoor is de huisarts. Gelieve daarom ook de disclaimer te lezen voor het correcte gebruik van de inhoud van deze site.

Contact met Bioweer.nl

Vul ons contactformulier in.