Gezondheidseffecten

Kou en gezondheidseffecten:

De mens is goed toegerust om warmte te verliezen, maar minder efficient is het in het vasthouden van warmte. Je tanden klapperen, je lichaam trilt en deze reacties zijn een poging warmte vast te houden.

» meer…

Bescherm u tegen de kou: Tips bij ziekte van Raynaud:

Soms is het moeilijk om een stressaanval te vermijden, maar zich beschermen tegen de kou kan op een aantal eenvoudige manieren; Lees de tips op Bioweer.nl

» meer…

Kou en gezondheid:

Kou is verantwoordelijk voor meer dan doden en stoornissen dan warmte. Koude-gerelateerde ziekten manifesteren zich in veel meer subtiele manieren in het begin: de nieren produceren meer urine, handen en voeten worden durend koud, of de bloeddruk stijgt. Er zijn ook de jaarlijkse episodes van niezen, piepende ademhaling en hoesten. Als de blootstelling aan de kou blijft bestaan, kunnen de nadelige gevolgen leiden tot meer ernstige problemen zoals bevriezingsverschijnselen of onderkoeling.

» meer…

Weergevoeligheid:

Het weer en onze gezondheid liggen vaker op onze lippen  dan we misschien beseffen: “De hitte is dodelijk voor mij.

Ik kan niet tegen de kou. Deze wind maakt me gek!”.

» meer…

Hitte en gezondheidseffecten:

Hitte heeft een enorm effect op onze fysieke gesteldheid. Denk aan stress door warmte, vermoeidheid, uitputting of prikkelbaarheid. Elke lichamelijke of geestelijke taak brengt stress met zich mee.

» meer…

Hittegolven:
» meer…

Zon en gezondheidseffecten

In ons lichaam gebruiken de spieren en alle organen, dus ook de hersenen, energie. Je gebruikt niet continu evenveel energie, ’s nachts heb je bijvoorbeeld niet zoveel nodig.

» meer…

UV en gezondheid:

Vandaag de dag komt huidkanker meer voor dan alle andere menselijke combinatie vormen van kanker. Heeft het weer hier schuld aan? Ja en nee.

» meer…

Onstuimig weer:

Onstuimig weer is verantwoordelijk voor verwonding, dood, verwoesting ziekten en meer. Elk jaar weer verliezen miljoenen mensen huis en haard.

» meer…