Hitte speelde reizigers parten tijdens eerste maand zomervakantie

(Belga) De aanhoudende hitte heeft in juli, de eerste vakantiemaand van de zomer, heel wat toeristen problemen bezorgd. Dat meldt mobiliteitsclub VAB zondag. VAB-Reisbijstand stelde ten opzichte van vorig jaar onder meer vast dat 24 procent meer toeristen dringend moesten terugkeren naar België omwille van een sterfgeval, en dat er zich beduidend meer zware auto-ongevallen voordeden.

 

 

Doordat de bevolking ouder wordt, merkt VAB-Reisbijstand dat in België de afgelopen jaren steeds vaker een dringende vervroegde terugkeer georganiseerd moest worden van toeristen in het buitenland, omdat een familielid kwam te overlijden.

 

In juli van dit jaar steeg het aantal aanvragen voor een vervroegde terugkeer zelfs met 24 procent, te wijten aan de recentste hittegolf in ons land. Daarnaast merkte VAB-Reisbijstand in juli ook een stijging van het aantal medische dossiers in het buitenland met 7,5 procent.

 

Door de hitte worden mensen sneller ziek, met onder meer maag- en darmstoornissen, infecties, oorontstekingen en allergische reacties. In juli noteerde VAB ook 14 zware ongevallen (totaal verlies), waar dat er in juli 2009 maar 2 waren. De hitte in juli zou ook hier verantwoordelijk zijn, aangezien de effecten ervan op bestuurders (minder oplettend, vermoeid, langere reactietijd…) het ongevalrisico doen toenemen.

 

Tot slot noteerde VAB in juli ook een stijging met 29 procent van het aantal interventies voor bandenpech waarbij het voertuig niet over een volwaardig reservewiel beschikte. (NAJ)

 

 

Bron: belga