Pijnlijke zomer door triggers migraine

Het is een moeilijke tijd van het jaar voor mensen die vaak last hebben van migraine zoals Nancy Scuri. Bepaalde weersomstandigheden en atmosferische factoren zijn van invloed op haar sinussen, die op hun beurt een slopende hoofdpijn bij haar triggeren.

 

 

 

 

“Als er een storm opkomt, waarbij de lucht/barometerdruk verandert, dan kan dat invloed hebben op mij en een migraineaanval in gang zetten, vertelt ze.

 

“Ik heb ook nog eens een allergie voor stuifmeel van bomen, die op hun beurt ook mijn sinussen en de ademhaling beïnvloeden.” Het boompollen seizoen is bijna ten einde, maar ’s zomers brengt nog tal van stormen en fronten die op elk moment kunnen opdoemen. “Ik zit voortdurend naar de weersverwachtingen te kijken,” zegt ze.

 

Deze mevrouw is niet de enige die vaker migraine krijgt in de zomer. Experts zeggen dat er tal van triggers zijn die ervoor kunnen zorgen dat de zomer een bijzonder pijnlijke tijd van het jaar voor veel mensen is die gevoelig zijn voor migraine. Bepaald onderzoek heeft aangetoond dat de zomer de slechtste tijd is van het jaar, maar experts zeggen dat het echt afhangt van wat welke factoren een migraine “aanwakkeren”. ”

 

Sommige mensen ervaren meer migraine in de zomer, maar voor anderen, is de winter nog erger,” zei Dr Joel Saper, oprichter en directeur van de Michigan Hoofdpijn en Neurological Institute in Ann Arbor. Degenen die vooral in de zomer last hebben zouden vooal last kunnen krijgen wanneer ze blootgesteld worden aan een aantal van deze gemeenschappelijke triggers:

 

Uitdroging

 

Het verliezen van een veel water en natrium door zweten kan leiden tot migraine. “Als er veel natrium is verloren door zweten, kan het de bloedsomloop een beetje verdunnen en wanneer het natriumniveau op een bepaald punt uitkomt, kan het erg hoofdpijn-provoceren”, vertelt Saper.

 

Een vergelijkbaar effect kan optreden wanneer mensen te veel water drinken. Over-hydratatie kan ook de balans van de elektrolyten verstoren, wat kan leiden tot een migraine. Uitdroging komt vaak voor tijdens lange periodes van training, maar lichamelijke inspanning op zichzelf kan ook leiden tot migraine.

Luie zomerdagen

 

“Migraine kan ontstaan op het moment dat je de stress loslaat. Wanneer een persoon de kans krijgt om te ontspannen, kan het de tijd zijn om hoofdpijn te krijgen,” zegt Dr Andrew Charles, directeur van het Onderzoeks-en Behandelcentrum Hoofdpijn Program aan de UCLA’s Geffen School of Medicine in Los Angeles.

 

“De eerste dag van de vakantie of het begin van het weekend zijn veel voorkomende tijden voor migraine om op te treden.” Veranderingen in het slaappatroon kan ook leiden tot migraine bij sommige mensen. De langere dagen zijn er vaak de oorzaak van dat mensen later dan gebruikelijk gaan slapen. “Mensen blijven langer op en het slaappatroon neigt te veranderen”, zei Saper.

 

“Mensen met migraine niet goed verschuiven tijdzones op vakantie of goed verdragen verschillende slaappatronen.” Migraine kan ook worden veroorzaakt als mensen niet op hun normale tijden eten, hetgeen wel eens gebeurt in de zomer. Onderhouden van een consistent slaap-en eetpatroon is de sleutel.

 

Omgevingsfactoren

 

Zomerallergenen, zoals graspollen, kunnen ook leiden tot migraine. “Er zijn ook enkele studies die suggereren dat de verschillen in de niveaus van verontreinigende stoffen kunnen worden gecorreleerd met de frequenties in migraine, ‘zegt Charles.

 

Vochtige omstandigheden kunnen verhoging van de niveaus van een aantal allergenen in het milieu tot gevolg hebben en kunnen ook leiden tot migraine op andere manieren. “Vocht kan leiden tot migraine want als het vochtig is, kunt u geuren ruiken die je niet zou ruiken op een minder vochtige dagen, ‘geeft Saper aan.

 

Andere zomer migraine triggers zijn de hitte, wat kan leiden tot veranderingen in de lichaamstemperatuur, alcoholische dranken en hoger gelegen gebieden die sommige mensen kunnen ervaren wanneer ze gaan kamperen. Experts raden aan dat migraine patiënten die weten wat hun triggers zijn, zij trachten deze indien mogelijk te vermijden/voorkomen, maar zeggen ze, dat zelfs wanneer alle voorzorgsmaatregelen worden opgevolgd, migraine nog steeds zou kunnen toeslaan.

 

Dat is een pijnlijke realiteit.

 

“Zolang ik het goed in de gaten houd houd ik meestal de controle”, zegt de vrouw uit het voorbeeld. “Maar ik krijg nog steeds een of twee keer per maand migraine.”


Bron: abcnews.com