Tips om astma en allergie tijdens de feestdagen te beperken

Tijdens het gezellig maken van de woonkamer met coniferentakken of zittend voor de open haard, kan het zijn dat je constant zit te niezen of dat je rondloopt met een piepende ademhaling. Allergie├źn en allergische astma nemen geen pauze tijdens de feestdagen. In feite, voor sommigen, kunnen de symptomen zelfs erger worden.

 

Hier zijn enkele tips om de feestdagen gezond en gelukkig door te komen.

 

De boom

 

De meest allergie-vriendelijke keuze voor een kerstboom is een kunstmatige boom. Als je besluit een levende boom te nemen, dan blijken schimmels vaak de belangrijkste bron van allergieen te zijn. Als je perse een boom wilt hebben, bedenk dan het volgende:

 

-Voor kunstmatige bomen: Maak ze schoon voordat je ze versiert om schimmel en stof te verwijderen en koop geen boom met kunstsneeuw.

 

-Voor een “verse” boom, maak de stam grondig schoon met een mengsel van warm water en een beetje bleekwater (een deel bleekwater op 20 delen water).

 

– Groenblijvende bomen, zoals de jeneverbes en ceder, kunnen pollen blijven afgeven (bestuiven), zelfs in de winter. Kijk voor geelachtige stof op de stam of naalden.

 

-Laat iemand anders het stuifmeel buiten verwijderen (bladblazer?) uit de buurt van het huis. Of beter nog, koop gewoon niet zo’n boom.

 

 

Decoraties

 

-Was textiel decoraties in heet water en zeep voordat u ze in de kamer plaatst.

 

-Wanneer u klaar bent met de versieringen aan het einde van feestdagen, sluit ze in een plastic zak of andere luchtdichte verpakking voordat u het opbergt.

 

– Gebruik plastic, metaal of glas decoraties. Andersoortige ruwe decoraties hebben meer kans op het vasthouden van huisstofmijt.

 

-Spuiten geen kunstmatige sneeuw op de ramen of andere oppervlakken. Deze sprays kunnen je longen erg irriteren.