Warme weer zorgt voor zomerdip

Door de aanhoudende warmte van de afgelopen weken slapen veel Nederlanders slecht en wordt er meer gepiekerd. Het aantal Nederlanders met een zomerdip is dan ook fors toegenomen.

 

 

“De herfstdip en depressies rond kerst en oud en nieuw zijn bij iedereen bekend, maar dit probleem speelt ook in de zomermaanden”, aldus een woordvoerder van Sensoor Nederland, dat jaarlijks 230.000 hulpverzoeken krijgt.

 

Juist de extreme warmte van de afgelopen tijd heeft nu geleid tot een toename van het aantal hulpverzoeken. Daarbij is er volgens Jacinta van Ardenne, directeur van Sensoor Oost-Nederland, sprake van een kip-of-eiverhaal. “Deze mensen hebben doorgaans al problemen, maar door de warmte slapen ze slecht en gaan ze vaak extra nadenken over hun situatie.”

 

Terwijl veel Nederlanders reikhalzend uitkijken naar hun vakantie, is de zomer voor veel anderen juist een regelrechte gruwel. Vooral mensen die zich alleen voelen, worden gedurende deze maanden door het gemis aan vaste bezigheden veelal in een crisis gestort. Cursussen, sport en clubs liggen stil en veel familie en buren zijn weg.

 

Sensoor Nederland kreeg gedurende de afgelopen hitteperiode meer hulpverzoeken binnen dan voorgaande jaren. “De exacte cijfers komen pas in ons jaarverslag aan de orde, maar we zijn deze zomer beduidend vaker benaderd dan voorgaande jaren”, aldus Van Ardenne.

 

 

Bron: belga