Wintertijd weinig invloed op biologische klok

De wintertijd heeft weinig invloed op onze biologische klok. Dat meldt HLN.be.

 

 

 

 

Zondag gaat de klok weer een uur achteruit. De meeste mensen zullen hier geen last van hebben. ‘Onze biologische klok is soepel en past zich over het algemeen vrij goed aan een uursverandering aan’, laat slaapexpert Daniel Neu aan de Belgische krant weten.

 

Volgens Neu verschilt de reactie op het verzetten van de tijd echter wel per persoon. Zo kunnen sommige mensen er wel heel gevoelig voor zijn. Neu vergelijkt het met een lichte jetlag. Deze mensen hebben soms tien dagen tot twee weken nodig om de verandering te verwerken.

 

Kinderen hebben over het algemeen minder problemen met de uursverandering. Dit komt omdat hun biologische klok iets soepeler is dan die van volwassenen.

 

Ondervind jij wel vaak problemen bij de omschakeling van de zomertijd naar de wintertijd? Bekijk onderstaande tips en help je biologische klok een handje.

 

Ga optijd naar bed. Zorg voor ritme. Eet dus ook op regelmatige tijden. Doe geen middagdutje. Hierdoor kom je ’s avonds moeilijker in slaap. Probeer goed te ontspannen. Neem bijvoorbeeld een warm bad of maak een wandeling. Lees hier meer tips om te ontspannen. Stel je ’s ochtends bloot aan daglicht. Blijf niet lang in bed liggen en trek de gordijnen gelijk open.


Bron: healthylives.nl