Wintervoordelen van mondiale opwarming

Kunnen warmte eilanden wintervoordelen opleveren?

In de winter kunnen sommige steden in koude klimaten profiteren van de opwarmingsinvloed van warmte eilanden. Hogere  temperaturen kunnen de verwarming-energie behoefte verminderen en kunnen helpen met het laten smelten van ijs en sneeuw op de wegen.

In de zomer zal echter dezelfde stad geconfronteerd met de negatieve gevolgen van hitte eilanden: verhoogde behoefte aan het gebruik van airconditioning, luchtvervuiling, de uitstoot van broeikasgassen, en warmte-gerelateerde ziekte en sterfte, alsmede minder thermisch comfort.

In het algemeen zijn de schadelijke gevolgen van de zomer hitte eilanden groter dan de winter voordelen, en de meeste warmte-eiland strategieën ter vermindering van de zomer warmte eilanden kunnen deze verminderen zonder de winter  voordelen uit te schakelen.

 

Zijn warmte eilanden en mondiale opwarming aan elkaar gerelateerd?

Warmte eilanden beschrijven lokale schaal temperatuur verschillen, over het algemeen tussen stedelijke en landelijke gebieden. In contrast daarmee, refereert de opwarming van de aarde aan een geleidelijke stijging van de aardoppervlak temperatuur.

Terwijl zij verschillende fenomenen zijn, kunnen warmte eilanden ’s zomers bijdragen aan de opwarming van de aarde door de toenemende vraag naar airconditioning, wat resulteert in extra emissies van elektriciteitscentrale van warmte vasthoudende broeikasgassen. Strategieën ter vermindering van warmte-eilanden, kunnen dus ook vermindering van de emissies die bijdragen aan de opwarming van de aarde bewerkstelligen.

Warmte eiland effecten kunnen ook studies naar lange termijn trends bemoeilijken. Door warmte eilanden nauwkeurig te meten kunnen wetenschappers de warmte eiland effecten van de mondiale temperatuur records verwijderen.

Bron: US EPA